Acasă Uncategorized Bucureşti: “Un mic sprijin” pentru veteranii şi văduvele de război

Bucureşti: “Un mic sprijin” pentru veteranii şi văduvele de război

DISTRIBUIȚI

96533 – 09122010 – Guvernul a decis miercuri acordarea unui ajutor financiar în valoare de 150 de lei veteranilor şi văduvelor veteranilor de război, pentru a veni în sprijinul acestei categorii de persoane având în vedere dificultăţile cu care se confruntă.

Astfel, 61.900 de veterani şi văduve ale veteranilor de război vor putea utiliza acest ajutor financiar pentru acoperirea unei părţi din chirie – acolo unde este cazul – sau a unei părţi din cheltuielile determinate de plata energiei electrice şi termice.

Ajutorul financiar se acordă anual, în baza Legii 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, cu completările şi modificările ulterioare.

Potrivit hotărârii aprobate miercuri, pentru anul 2011 cuantumul ajutorului financiar a fost majorat de la 135 de lei, cât era anul trecut, la 150 de lei, având în vedere evoluţia preţurilor la energia termică, electrică, precum şi la celelalte utilităţi. „Această suplimentare constituie un mic sprijin pentru cei aflaţi aflaţi în nevoie, peste 61 de mii de oameni, participanţi la război sau văduvele ale celor care au participat la război”, a menţionat Ioan Botiş, ministrul Muncii.

Suma necesară pentru plata acestui ajutor financiar pentru anul 2010 este de  9.286.800 de lei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.