Acasă Uncategorized Calafat: Camion cu 21 tone de tutun, confiscat la Vama Calafat

Calafat: Camion cu 21 tone de tutun, confiscat la Vama Calafat

DISTRIBUIȚI

96602 – 10122010 – Poliţiştii de frontieră şi vameşii din Calafat au descoperit, într-un autocamion care venea din Grecia şi mergea în Slovacia, cantitatea de 21.600 Kg de tutun prelucrat, în valoare de aproximativ 74.300 lei, fără documente legale.

Pe 6 decembrie a. c., în jurul orelor 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar la volanul unui autocamion Mercedes, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 21.600 Kg reziduuri tutun din Grecia pentru Slovacia. Având suspiciuni cu privire la încadrarea tarifară a mărfii transportate, vameşii şi poliţiştii de frontieră au hotărât deschiderea mijlocului de transport. S-a constatat că acesta era încărcat cu 108 baxuri cu tutun mărunţit, pentru care este necesar un document specific privind deţinerea şi transportul produselor accizabile pe teritoriul comunitar.

Inspectorii vamali au prelevat probe de tutun, care au fost trimise către laboratorul vamal central al Autorităţii Naţionale a Vămilor din Bucureşti, iar în ziua de 9 decembrie, autoritatea vamală a comunicat că probele de tutun trimise se încadrează la categoria tutun prelucrat.

Autocamionul a fost sigilat şi urmează a fi trimis către Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, în vederea efectuării controlului fizic total şi reţinerea mărfii, în valoare de 74.300 lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferului bulgar acte premergătoare de cercetare penală pentru infracţiunea de prezentare de acte nereale la autoritatea vamală şi contrabandă. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.