Acasă Uncategorized Cancun, Mexic: Ministrul Borbely, la Conferinţa ONU privind Schimbările Climatice

Cancun, Mexic: Ministrul Borbely, la Conferinţa ONU privind Schimbările Climatice

DISTRIBUIȚI

96495 – 08122010 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, conduce delegaţia României la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice, care include Conferinţele Părţilor la UNFCCC şi la Protocolul de la Kyoto, sesiunile Grupurilor de Lucru Ad-hoc şi sesiunile Organismelor Subsidiare ale UNFCCC. Evenimentul se desfăşoară la Cancún, Mexic, în perioada 29 noiembrie – 10 decembrie 2010. Obiectivul principal al Conferinţei de la Cancún îl reprezintă continuarea şi progresul negocierilor

 

 

 

 

 privind cooperarea pe termen lung în domeniul schimbărilor climatice, în perspectiva perioadei post-2012, când prima perioadă de angajament prevăzută de Protocolul de la Kyoto va expira.

Delegaţia României, condusă de ministrul László Borbély, cuprinde şase reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, doi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane.

László Borbély, ministrul mediului şi pădurilor  participă, în perioada 7 – 10 decembrie la segmentul la nivel înalt, unde sunt prezenţi şefi de stat şi de guvern, miniştri şi conducători de delegaţii din statele parte la Convenţie şi/sau Protocol.

În cursul zilei de 7 decembrie, ministrul László Borbély a participat la reuniunea de coordonare a Uniunii Europene, unde au fost prezentate progresele realizate până în acest moment în procesul de negociere din cadrul Conferinţei. Şefilor de delegaţii le-au fost prezentate drafturile de documente finale care urmează a fi andosate în cadrul celor două grupuri de lucru ad-hoc (AWG-LCA şi AWG-KP) şi care vor furniza suportul tehnic şi structura de ansamblu pentru un posibil pachet de măsuri, menit să susţină încheierea unui acord global la COP 17, în Africa de Sud. Documentul de concluzii AWG-KP va cuprinde noi propuneri pe subiecte senzitive precum durata unei posibile noi perioade de angajament sub Protocolul de la Kyoto, reportarea surplusului de unităţi ale cantităţii atribuuite (AAU) în a doua perioadă de angajament sau contabilizarea emisiilor provenite din folosinţa terenurilor, schimbarea folosinţei terenurilor şi silvicultură (LULUCF). www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.