Acasă Uncategorized Chişinău: Pentru PD, ofertele PL şi PCRM sunt la fel de tentante,...

Chişinău: Pentru PD, ofertele PL şi PCRM sunt la fel de tentante, susţine Marian Lupu

DISTRIBUIȚI

96540 – 09122010 – În ceea ce priveşte crearea unor coaliţii de guvernare în Republica Moldova, „situaţia rămâne 50 la 50”, a declarat Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, comunică Deca-press.

Lupu a declarat că decizia finală încă nu a fost luată, iar întâlnirea de miercuri în format trilaterial cu liderii PL şi PLDM este un început de discuţii. „În eventualitatea folosirii circumstanţelor, aceasta se poate transforma deja în negocieri. Una este să anunţi principii şi valori, dar alta e să asiguri mecanismele de realizare a lor”, a spus Lupu.

Vorbind despre cele două oferte venite din partea PLDM  şi PCRM privind coalizarea, Lupu spune că ambele oferte îi sunt pe plac şi sunt la egal. Anterior, el afirma că oferta PCRM este mai generoasă.

„Ambii parteneri sunt în egală măsură deschişi în aprobarea acestor principii. Este destul de greu să vă spun acum a cui ofertă este mai generoasă. Este necesar de intrat în detalii ca să poţi spune categoric. Eu cred că voi putea da un răspuns doar atunci când negocierile vor fi mai avansate”, a spus Lupu.

Potrivit ofertei PLDM, lui Lupu i-ar reveni funcţia de şef de stat. Oferta comuniştilor nu a fost însă cunoscută, dar Marian Lupu a spus că ea este una foarte generoasă, dar e evitat să dea mai multe detalii.

Cât priveşte posibilitatea crearea unei coaliţii mai largi, Lupu susţine că, momentan, acest lucru este imposibil şi că, deocamdată, nu se întrezăreşte o asemenea formulă care ar garanta alegerea şefului statului şi un regim de guvernare de patru ani.

Întrebat cine crede că va citi mesajul către cetăţeni în seara de Anului Nou, Lupu a spus „Vom trăi şi vom vedea. Important este să facem ca să fie asigurate toate mecanismele guvernării până la capăt. Cel mai mare cadou pentru cetăţeni ar fi depăşirea acestei incertitudini, crize politice în care stăm de circa doi ani”, a mai spus Marian Lupu, liderul PD. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.