Acasă Uncategorized Chişinău: Specialiştii în energie din cadrul CSI, instruiţi la Chişinău

Chişinău: Specialiştii în energie din cadrul CSI, instruiţi la Chişinău

DISTRIBUIȚI

96448 – 07122010 – Specialiști implicaţi în activităţile de standardizare a echipamentelor energetice de înaltă şi joasă tensiune din 11 ţări ale CSI se vor reuni, în zilele de 9 și 10 decembrie, la Chișinău, pentru a participa la un seminar de instruire ce vizează armonizarea standardelor în sectorul electro-energetic, anunţă Ministerului Economiei din Republica Moldova. Evenimentul își propune instruirea specialiștilor pentru armonizarea standardelor sectorului energetic din CSI cu standardele europene și internaţionale și, respectiv, îmbunătăţirea perspectivelor de integrare ulterioară a pieţelor energetice în cadrul unor anumite regiuni, dar și în cadrul Uniunii Europene.

La seminarul internațional sunt așteptați experți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan. Seminarul este organizat în cadrul proiectului INOGATE “Armonizarea standardelor în sectorul electro-energetic” și este finanţat de Comisia Europeană. Evenimentul este desfășurat cu contribuția Consiliului European de Standardizare și a Consiliului european de Standardizare în domeniul electrotehnic şi organismelor de standardizare din Franţa, Spania şi Marea Britanie.

Liderul de proiect, Jean-Claude Gourdon, a declarat că “lipsa de standarde armonizate, norme şi practici în ceea ce priveşte echipamentele utilizate în sectorul energiei electrice constituie unul dintre principalele obstacole în calea unei cooperări mai strânse între pieţele de energie electrică din UE şi ţările partenere”.

Proiectul INOGATE  “Harmonization of Gas and Oil Technical Standards & Practices in Eastern Europe and the Caucasus” a fost iniţiat în 1995 și reprezintă un program energetic internaţional de cooperare între Uniunea Europeană (UE), Turcia şi ţările din CSI, cu excepţia statelor baltice şi Federaţia Rusă. Obiectivul principal al proiectului rezidă în armonizarea standardelor naţionale, aplicabile petrolului şi gazelor naturale ale ţărilor beneficiare, cu standardele europene şi internaţionale.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.