Acasă Uncategorized Comarnic: Fuge pământul la Comarnic

Comarnic: Fuge pământul la Comarnic

DISTRIBUIȚI

96468 – 07122010 – Mai multe zone din localitatea prahoveană Comarnic sunt afectate de alunecări de teren, în urma ploilor din ultimele zile, relatează Realitatea Tv.

În trei cartiere, mai multe case sunt în pericol de prăbuşire sau de a fi înghiţite de valul de pământ care a luat-o la vale. Cea mai gravă situaţie este în cartierul Vatră Sat unde, în ultimele zile, pământul a luat-o la vale pe o porţiune de câteva sute de metri.

Localnicii susţin că situaţia era cunoscută, dar nimeni nu a luat măsuri.

„Pământul a început încet-încet să curgă de acum trei luni, din august. Am anunţat autorităţile ce se întâmplă. Dar, vedeţi şi dumneavoastră unde s-a ajuns, asta e situaţia”, a afirmat o localnică.

Autorităţile locale din Comarnic spun că au raportat situaţia şi aşteaptă fonduri pentru că nu au resurse proprii să consolideze alunecările de teren. Pentru a efectua lucrările necesare, ar fi nevoie de aproximativ 4 milioane de lei.

„Pe raza oraşului Comarnic am întâmpinat un nou fenomen de alunecare de teren, avem mai multe zone reactivate. Noi am centralizat în regim de urgenţă şi aşteptăm acum deciziile care se vor lua”, a declarat viceprimarul Mircea Cocă.

La faţa locului a fost o comisie de la Prefectură şi Consiliul Judeţean Prahova, pentru a evalua situaţia. Zonele afectate sunt acum monitorizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.