Acasă Uncategorized Constanţa: Rectificare bugetară pentru ca funcţionarii primărie să primească sporurile tăiate...

Constanţa: Rectificare bugetară pentru ca funcţionarii primărie să primească sporurile tăiate de guvern

DISTRIBUIȚI

96365 – 03122010 – Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat joi rectificarea bugetului pe anul 2010 astfel încât salariaţilor primăriei să le poată fi alocate sporurile salariale eliminate în anul în curs, după ce sindicatul a câştigat în instanţă procesul prin care a solicitat anularea dispoziţiei primarului de a nu li se da banii respectivi.

Potrivit primarului Constanţei, Radu Mazăre, sentinţa instanţei de judecată este definitivă şi irevocabilă, astfel încât cei 600 de angajaţi ai administraţiei locale vor primi, în zilele următoare, sporuri salariale în valoare totală de 10 milioane de lei, după ce o primă tranşă de 5 milioane de lei a fost alocată, o anumită parte din sporuri fiind impozitată.

După punerea în aplicare a sentinţei magistraţilor, fiecare salariat al Primăriei Constanţa va primi în jur de 10.000 – 11.000 de lei, ajungând astfel să aibă un salariu lunar de 1.800 – 1.900 de lei, după cum a afirmat primarul Mazăre.

„Oraşul n-are cum să fie afectat, pentru că oraşul nu poate să fie condus de nişte oameni care câştigă 5-7 milioane de lei vechi. (…) Ca să ai o administraţie, trebuie să o şi plăteşti. Nu cu sume exorbitante, dar cu nişte salarii de bun simţ”, a declarat edilul Constanţei. Potrivit acestuia, dacă prefectul va aviza „repede” hotărârea votată de consilierii locali, astfel încât „să nu mai apară vreo altă hotărâre a lui Boc, prin care să amâne plata drepturilor salariale câştigate”, salariaţii primăriei îşi vor putea primi înainte de sărbătorile de iarnă drepturile salariale care le-au fost eliminate, fiind vorba de sporurile de disponibilitate, stabilitate şi de confidenţialitate.

Sindicatul din Primăria Constanţa a acţionat în instanţă dispoziţia primarului Mazăre de a le tăia sporurile, după ce Curtea de Conturi a obligat administraţia locală să nu le mai acorde, fiind considerate ilegale. Pe rolul instanţei mai este un proces al salariaţilor şi primarului, prin care este contestat raportul Curţii de Conturi. Primarul Radu Mazăre a menţionat că dacă procesul cu Curtea de Conturi va fi pierdut în instanţă, salariaţii vor fi nevoiţi să returneze banii primiţi drept sporuri salariale.

Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, a declarat că nu se va „grăbi” să dea avizul de legalitate a hotărârii aprobate de CLM decât după ce va analiza toate documentele aprobate şi sentinţa instanţei de judecată, iar avizul îl va da dacă sunt respectate toate prevederile legale. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.