Acasă Uncategorized Deva: Decizia privind continuarea subvenţionării mineritului se află acum la Bucureşti şi...

Deva: Decizia privind continuarea subvenţionării mineritului se află acum la Bucureşti şi Petroşani

DISTRIBUIȚI

96625 – 13122010 – Decizia cu privire la continuarea subvenţionării mineritului de cărbune nu se mai află la Bruxelles, ci la Bucureşti şi Petroşani, a declarat, vineri, parlamentarul european Iuliu Winkler.

Această declaraţie face referire la decizia Consiliui de competitivitate, care a stabilit prelungirea, până în decembrie 2018, a perioadei în care acest sector de activitate poate beneficia de acest tip special de subvenţie.

„În acest moment, decizia nu se mai află la Bruxelles, ci la Bucureşti şi Petroşani. Din punctul meu de vedere, este important momentul luării acestei decizii la Bruxelles, deoarece nici legea bugetului de stat pentru 2011, şi, ca atare nici bugetul de venituri şi cheltuieli al Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani pentru anul viitor nu sunt adoptate, deci noile posibilităţi create pot fi puse în practică de la 1 ianuarie 2011”, a afirmat deputatul european de Hunedoara.

Iuliu Winkler a mai spus că decizia Consiliului, de vineri, 10 decembrie, cu privire la continuarea acordării de subvenţii pentru minerit până în decembrie 2018 se bazează pe rezoluţia adoptată de Parlamentul European în urmă cu trei săptămâni. Decizia luată de Consiliu va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2011. Principalele beneficiare ale prelungirii posibilităţii acordării de subvenţii pentru producţia de cărbune sunt: Germania, Polonia, Spania şi România. Iuliu Winkler s-a numărat printre semnatarii amendamentelor la Raportul Rapkay, dezbătut şi votat în noiembrie în Parlamentul European, şi care au dus la prelungirea până în decembrie 2018 a perioadei de subvenţionare a mineritului de cărbune. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.