Acasă Uncategorized Paris: 165 de ani de la înfiinţarea Societăţii Studenţilor Români la Paris

Paris: 165 de ani de la înfiinţarea Societăţii Studenţilor Români la Paris

DISTRIBUIȚI

96333 – 02122010 – Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), în parteneriat cu Ambasada Franţei în România, CRREDAE (Clubul Român de Relaţii Externe, Diplomaţie şi Afaceri Europene) şi Institutul Cultural Român de la Paris, organizează de ziua naţională a României, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări şi a 165 de ani de la înfiinţarea Societăţii Studenţilor Români (SSR) la Paris, o reuniune care va avea loc pe 3 decembrie la sediul Institutului Cultural Român, începând cu orele 16.00.

Evenimentul va debuta cu o scurtă prezentare a LSRS şi a activităţilor acesteia, menită să sublinieze importanţa istorică a datei de 2 decembrie 1845, dată la care a luat naştere Societatea Studenţilor Români (SSR) de la Paris. Societatea l-a avut drept preşedinte onorific pe poetul francez Lamartine, iar printre membrii fondatori se numărau Ion Ghica (preşedinte al asociaţiei), C. A. Rosetti (secretar), fraţii Ion si Dumitru Brătianu, Mihail Kogălniceanu şi Nicolae Bălcescu. După absolvirea studiilor lor peste hotare, aceste personalităţi au revenit acasă şi au pus bazele Statului Român modern. Acest exemplu istoric a stat şi la baza înfiinţării Ligi Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) în ianuarie 2009, organizaţie care întruneşte astăzi peste 4.000 de tineri români din întreaga lume. Asemeni SSR acum 165 de ani, LSRS îşi propune astăzi să faciliteze contribuţia studenţilor şi absolvenţilor români de top la dezvoltarea României de mâine.

Această introducere va fi urmată de câteva prezentări care vor oferi publicului o privire de ansamblu asupra momentelor cheie în relaţiile diplomatice româno-franceze de-a lungul ultimelor două secole.

Prin intermediul acestei conferinţe, Liga Studenţilor Români din Străinătate aniversează un moment istoric şi promovează relaţiile româno-franceze, contribuind astfel la îmbunătăţirea imaginii României peste graniţele ţării. „Unul dintre rolurile noastre în societate este să ne reamintim şi să sărbătorim istoria care ne individualizează. De aceea, sperăm ca prin întâlnirea de pe 3 decembrie de la Paris, odată cu împlinirea a 165 de ani de la înfiinţarea SSR, să găsim atât surse de inspiraţie cât şi idei pentru viitor.” a declarat Anca Simion, lider de proiect LSRS. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.