Acasă Uncategorized Percheziții în 9 județe și municipiul București pentru destructurarea unei rețele de...

Percheziții în 9 județe și municipiul București pentru destructurarea unei rețele de contrabandiști de țigări

DISTRIBUIȚI

96642 – 13122010 – O rețea de contrabandiști de țigări a căror activitate acoperea 9 județe și municipiul București a fost desființată în această dimineață de DIICOT cu sprijinul IGPR, Jandarmeriei, Autorității Vamale și SRI. Luni dimineață, au fost percheziționate 46 de locuințe din județele Suceava, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Alba, Harghita, Ilfov, Galaţi, Iaşi și municipiul București, într-o acțiune de proporții a procurorilor DIICOT structura centrală pentru destructurarea unei rețele de traficanți de țigări.

 

 

 

 

Din grupul vizat de procurori făceau parte 36 de români, moldoveni și ucrainieni. În urma perchețiziilor din această dimineață au fost ridicate 5 utilaje de producere şi ambalare ţigări (3 de la Harghita şi 2 de la Suceava), o linie completă de producţie ţigări (Vâlcea), cantitatea de 15 tone tutun, un autovehicul în care se aflau 29.700 pachete  ţigări Plugaru, 264.000 ţigări Doina, 650.000 de timbre, blanchete, filtre, o factură de import linie de fabricaţie ţigări şi o ştampilă având impresiunea Vama Iaşi.

Membrii grupului au introdus în România utilaje pentru fabricarea şi ambalarea ţigărilor, materie primă şi materiale aferente procesului de producţie, şi au pus în funcţiune în România mai multe fabrici ilegale de producţie a ţigaretelor contrafăcute.

În perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, patru dintre liniile de producere şi ambalare ţigarete introduse în România  au fost amplasate în vederea producerii clandestine, în afara unui antrepozit fiscal, la Titu (Dâmboviţa), Tulgheş (Harghita), Horezu (Vâlcea) şi Preoţeşti (Neamţ), aceasta din urmă fiind mutată ulterior la Suceava.

Procurorii DIICOT au închis 4 fabrici clandestine de producere şi ambalare a ţigărilor contrafăcute. Acțiunea procurorilor a început în urmă cu câteva luni, când la Titu a fost închisă o fabric de țigări ilegală. La sediul DIICOT sunt audiate 30 de persoane imploicate în acest caz. Cercetările au fost efectuate de IGPR, Autoritatea Naţională Vamală şi  Jandarmerie, iar suportul informative și ethnic a fost asigurat de SRI. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.