Acasă Uncategorized Salzburg, Austria: Fostul premier croat Ivo Sanader, arestat în Austria

Salzburg, Austria: Fostul premier croat Ivo Sanader, arestat în Austria

DISTRIBUIȚI

96627 – 13122010 – Un judecator din Salzburg a stabilit o perioada de 14 zile de retinere in arest pentru fostul prim-ministru croat Ivo Sanader sambata (11 decembrie), in asteptarea extradarii. Sanader a fost arestat in Austria cu o zi inainte, dupa ce Croatia a emis un mandat international de arestare, transmite SETimes. 

Fostul prim-ministru a fugit din tara sa cu doar cateva ore inainte ca parlamentul sa voteze in favoarea ridicarii imunitatii detinute de acesta in calitate de parlamentar. Potrivit surselor, el este investigat pentru posibile actiuni criminale si abuz de putere.

Autoritatile judiciare croate declara ca vor trimite documentele necesare pentru extradare omologilor lor austrieci. Intre timp, avocatul austriac al lui Sanader, Werner Suppan, a declarat sambata ca clientul sau nu se va opune extradarii in Croatia. Sanader este cel mai inalt oficial croat investigat pentru coruptie pana acum.

Comentand arestarea lui Sanader, presedintele Ivo Josipovic a declarat cotidianului Jutarnji List ca „nimeni din Croatia nu mai poate opri lupta impotriva coruptiei. Cei care incearca sa faca acest lucru vor fi maturati in mod definitiv de pe scena politica”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.