Acasă Uncategorized Strasbourg: Sabin Cutaş cere explicaţii pentru acuzaţiile de falsificare a raportului privind...

Strasbourg: Sabin Cutaş cere explicaţii pentru acuzaţiile de falsificare a raportului privind adopţiile

DISTRIBUIȚI

96681 – 14122010 – Europarlamentarul PSD+PC Sabin Cutaş, a atras atenţia, luni, în plenul Parlamentului European, că o anchetă realizată în România acuză Comisia Europeană de falsificare a concluziilor Conferinţei din decembrie 2009 privind provocările procedurilor de adopţie în Europa. Deputatul european a reamintit că adopţiile au fost pe agenda europeană în discuţiile pre-aderare cu România şi că executivul european a deţinut un rol-cheie în semnalarea neregulilor privind practicile de adopţie. În acest context, Sabin Cutaş cere Comisiei Europene să prezinte o poziţie oficială, prin care să răspundă acestor acuzaţii dăunătoare imaginii Uniunii Europene.

Potrivit europarlamentarului român, „în perioada de pre-aderare a României la Uniunea Europeană, Comisia a monitorizat cu atenţie situaţia adopţiilor internaţionale şi a recomandat stoparea acestora, în urma sesizării unor abuzuri în practicile de adopţii. În 2009, în contextul conferinţei Comisiei Europene şi Consiliului Europei pe tema provocărilor procedurilor de adopţie în Europa, am adresat o scrisoare domnului Jacques Barrot, prin care am dorit să atrag atenţia asupra consecinţelor redeschiderii pieţei pentru adopţiile internaţionale şi am făcut un apel la consecvenţă din partea Comisiei Europene”.

“În urma anchetei, suntem confruntaţi cu ipoteza unui abuz de putere din partea Comisiei Europene, manifestat prin impunerea concluziei raportului oficial al Conferinţei, prin care se recomandă înfiinţarea unei Agenţii Europene pentru Adopţii. Consider că imaginea Uniunii Europene are de suferit în urma asocierii gardianului Tratatului European cu falsificarea unui act oficial. De aceea, aştept din partea Comisiei Europene un răspuns clar, motivat, prin care să fie înlăturat acest semn de întrebare la adresa verticalităţii sale”, a conchis Sabin Cutaş. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.