Acasă Uncategorized Zagreb: Fostul ministru croat al Apărării condamnat la patru ani de închisoare

Zagreb: Fostul ministru croat al Apărării condamnat la patru ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

96438 – 06122010 – Fostul ministru croat al Apărării, Berislav Roncevici, a primit patru ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri. Oficialul a fost judecat de un tribunal din Zagreb, în cazul achiziţionării unor camioane militare, informează AFP.

Roncevici şi fostul său adjunct, Ivo Bacici, au fost găsiţi vinovaţi de abuz de putere. Cei doi au creat statului croat un prejudiciu de 1,4 milioane de euro, sumă pe care vor fi nevoiţi să o restituie.

Oficialii au achiziţionat 39 de camioane militare, în schimbul sumei de 4,7 milioane de euro, de la compania italiană Iveco. Achiziţia a fost realizată prin intermediul unui concesionar croat, fără să organizeze licitaţie.

În timpul procesului, Roncevici şi Bacici au declarat că sunt nevinovaţi şi au afirmat că vehiculele propuse în cadrul licitaţiei respinse nu respectau criteriile tehnice. Cei doi oficiali au posibilitatea de a face apel.

Berislav Roncevici a fost ministru al Apărării în perioada 2003-2008. Ulterior, el a deţinut funcţia de ministru al Afacerilor Interne. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.