Acasă Uncategorized Zagreb: Mandat de arestare internaţional pe numele fostului premier croat Ivo Sanader

Zagreb: Mandat de arestare internaţional pe numele fostului premier croat Ivo Sanader

DISTRIBUIȚI

96592 – 10122010 – Procurorii croaţi au emis un mandat de arestare internaţional pe numele fostului prim-ministru Ivo Sanader, acuzat de corupţie şi abuz de putere în timpul mandatului său între 2004 şi 2009, transmite AFP. Sanader a părăsit însă ţara joi, cu câteva ore înainte ca parlamentul să îi ridice imunitatea, a anunţat ministrul croat de interne.

Ivo Sanader, în vârstă de 57 de ani, a plecat cu maşina în Slovenia, iar autorităţile nu au avut cum să-l împiedice. În schimb, presa locală a scris că fostul premier ar fi zburat spre Londra.

Fostul premier a declarat că se află într-o călătorie de afaceri programată mai devreme şi că va da curs cererii procurorilor.

Avocatul Mato Matic a declarat că Sanader l-a contactat prin SMS ca să-l reprezinte şi că i-a spus că se întoarce în ţară peste 3-4 zile.

Ivo Sanader este primul premier croat suspectat într-o afacere de corupţie. Acesta a condus guvernul croat şi Uniunea Democrată Croată (HDZ), formaţiune politică aflată şi acum la putere. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.