Acasă Uncategorized AFP: Nou atac mediatic

AFP: Nou atac mediatic

DISTRIBUIȚI

97243 – 07012011 – Mai mulţi diplomaţi europeni au declarat, vineri, la Bruxelles, că România şi Bulgaria nu se vor integra în spaţiul Schengen la sfârşitul lui martie, aşa cum sperau liderii lor, deoarece raportul de evaluare privind controlul frontierelor bulgare este „negativ”, transmite AFP

„Aderarea în martie este moartă. Nici o decizie nu va fi luată, deoarece raportul de evaluare a Bulgariei privind controlul frontierei sale cu Turcia este negativ. Or nu putem să admitem România fără Bulgaria”, a explicat unul dintre aceşti diplomaţi, sub acoperirea anonimatului.

Preşedinţia ungară a UE poate decide să pună această chestiune pe ordinea de zi a reuniunii miniştrilor de Interne, dar „decizia va fi negativă”, a apreciat un alt diplomat.

Franţa şi Germania consideră „prematur” să permită intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen în martie 2011. „Franţa şi Germania nu sunt singurele. Aproximativ 12 Guverne din UE împărtăşesc această opinie”, a subliniat diplomatul.

Amânarea aderării la spaţiul Schengen nu trebuie să fie considerată o sancţiune. „Grecia a fost respinsă de trei ori de Germania înainte de a fi în final admisă, iar actualitatea arată că Germania avea dreptate să o blocheze, deoarece Grecia are în continuare probleme cu asigurarea securităţii la frontiera sa cu Turcia”, aminteşte un alt diplomat de la Bruxelles. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.