Acasă Uncategorized Arad: Reţea de firme care derulau operaţiuni fictive pentru rambursări ilegale de...

Arad: Reţea de firme care derulau operaţiuni fictive pentru rambursări ilegale de TVA

DISTRIBUIȚI

97389 – 12012011Comisarii Gărzii Financiare au identificat, în urma unui control la o societate arădeană, un lanţ de firme care derulau operaţiuni fictive cu scopul de a obţine rambursare TVA fără a vărsa la bugetul de stat TVA.

Concret, pe lanţul de firme erau înregistrate operaţiuni şi se emiteau facturi în avans generatoare de deducere TVA. Ulterior, contractele de prestări servicii sau de vânzare-cumpărare erau reziliate, fără a fi anunţat organul fiscal competent asupra acestor operaţiuni, facturile nu erau stornate şi, astfel, era anulată obligaţia plăţii de TVA către bugetul de stat.

Facturile pe baza cărora se solicita rambursarea de TVA aveau valori foarte mari, ţinta fiind, în mod evident, colectarea unei sume cât mai mari. Pentru a se ajunge la asemenea valori, pe întregul circuit au fost încheiate antecontracte de vânzare-cumpărare imobile şi prestări servicii de renovare imobile, fiind emise facturi în avans, fără a fi achitate bunurile sau prestaţiile. Mai mult, în unele cazuri, s-a constatat emiterea de facturi cu taxă, în condiţiile în care acele operaţiuni erau scutite la plata TVA. Verificările ulterioare au relevat faptul că firmele care reprezentau beneficarii finali aveau acelaşi împuternicit, o persoană fizică.

Operaţiunile frauduloase au avut loc în a doua parte a anului 2010, odată cu majorarea cotei TVA de la 19% la 24%. Echipa de control a Gărzii Financiare a stabilit că prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la 2.061.144 lei din care 1.236.687 lei reprezentând TVA aferent operaţiunilor comerciale fictive înregistrate, iar 824.457 lei, impozit pe profit. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.