Acasă Uncategorized Berlin: UE va face stocuri de carne de porc pentru a contracara...

Berlin: UE va face stocuri de carne de porc pentru a contracara scăderea preţului

DISTRIBUIȚI

97692 – 23012011- Uniunea Europeană va face stocuri de carne de porc pentru a contracara scăderea preţului după scandalul contaminării cu dioxină din Germania, a declarat sâmbătă la Berlin comisarul pentru agricultură Dacian Cioloş, la un forum cu oficiali din întreaga lume din domeniul agriculturii.

Vânzările de carne de porc în Germania, cea mai mare piaţă din Europa, au scăzut vertiginos după alerta contaminării cu dioxină de luna aceasta. Preţurile la carnea de porc germană au scăzut cu 25%, până la 1,12 euro pe kilogram la producător.

Bruxelles-ul va oferi stimulente financiare fermierilor care vor face stocuri de carne de porc, depozitate în condiţii potrivite, pe care le vor vinde când preţurile îşi vor reveni, a explicat Cioloş.

Comisarul a promis că va ridica această problemă la consiliul miniştrilor agriculturii care va avea loc luni.

Mii de germani au demonstrat sâmbătă la Berlin, în apropierea locului unde are loc forumul Săptămâna Verde, împotriva a ceea ce ei numesc „agricultură industrializată”. Circa 50 de fermieri care practică agricultura organică au venit cu tractoarele la Berlin pentru a denunţa metodele comerciale de a face agricultură şi recoltele modificate genetic. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.