Acasă Uncategorized Bruxelles: Ioan Enciu readuce în discuţie ridicarea vizelor pentru români pentru călătoriile...

Bruxelles: Ioan Enciu readuce în discuţie ridicarea vizelor pentru români pentru călătoriile în SUA şi Canada

DISTRIBUIȚI

97323 – 11012011 – Eurodeputatul PSD Ioan Enciu a luat poziție în cadrul Comisiei de Libertăţi Civile din Parlamentul European faţă de menţinerea obligaţiei de vize la intrarea pe teritoriul Statelor Unite ale Americii şi Canadei pentru cetăţenii din cinci state membre ale Uniunii Europene,, printre care şi România. Eurodeputatul român şi-a exprimat această poziţie în calitate de raportor principal al Parlamentului European pentru acordul de eliminare a vizelor pentru posesorii de paşapoarte diplomatice dintre UE şi Brazilia.

Enciu a propus Comisiei Europene să ia în considerare încheierea unui astfel de acord cu cele două state nord americane, subliniind că “acest lucru ar reprezenta un prim pas în direcţia eliminării complete a vizelor pentru toţi cetăţenii europeni”.

El a subliniat că “atât timp cât negocierea acordurilor privind vizele este de competenţa exclusivă a Uniunii şi nu a statelor membre, Comisia trebuie să ia toate măsurile necesare pentru rezolvarea acestor situaţii de nereciprocitate”.

 Acest demers face parte dintr-un efort susţinut al eurodeputatului român la nivel european şi internaţional în domeniul liberalizării totale a vizelor. Recent, Enciu s-a aflat într-o vizită oficială în Canada unde a abordat această temă în discuţiile cu reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului federal precum şi în cadrul întâlnirilor cu ambasadorii UE prezenţi în capitala Ottawa. Totodată, el se află şi la originea unei declaraţii scrise a Parlamentului European privind eliminarea vizelor în relaţie cu Canada şi SUA cât şi a unei interpelări adresate Comisiei Europene pe acest subiect. Săptămâna viitoare deputatul se va afla într-o vizită oficială în SUA unde va aborda din nou problema vizelor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.