Acasă Uncategorized Bucureşti: CSM refuză avizarea arestării preventive a judecătoarei de la Iaşi

Bucureşti: CSM refuză avizarea arestării preventive a judecătoarei de la Iaşi

DISTRIBUIȚI

97920 – 30012011- Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a avizat arestarea preventivă a judecătoarei Angela Ungureanu de la Iaşi, care a fost reţinută vineri, după ce a primit de la un avocat 2.500 lei drept mită, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.CSM arată, într-un comunicat publicat, că a constatat suspendarea de drept din funcţia de judecător a Angelei Ungureanu, după ce procurorii anticorupţie au dispus prin ordonanţă punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.Judecătoarea Angela Ungureanu, din cadrul Judecătoriei Iaşi, Secţia Civilă, este cercetă penal de procurorii anticorupţie pentru infracţiunea de luare de mită. Aceasta i-a solicitat joi unui avocat, denunţător în cauză, suma de 500 de euro cu titlu de împrumut. Cu aceeaşi ocazie, judecătoarea i-a dat de înţeles avocatului respectiv că va face demersurile necesare

 

 

 

 

 

 pentru a urgenta tehnoredactarea unei hotărâri judecătoreşti pe care o pronunţase în cursul lunii noiembrie 2010 în cadrul unui proces civil în care avocatul reprezentase interesele legale ale părţii care câştigase procesul, tehnoredactare urmată de semnarea de către judecător a hotărârii.

Solicitarea împrumutului s-a făcut în condiţiile în care Angela Ungureanu nu mai discutase niciodată în cadru particular cu persoana denunţătoare, ci exclusiv în context profesional, precizează DNA.

A doua zi, judecătoarea Ungureanu a primit de la avocat suma de 2.500 de lei, reprezentând împrumutul solicitat, reiterând promisiunea de a urgenta tehnoredactarea şi semnarea hotărârii respective. Procurorii anticorupţie au realizat procedura de prindere în flagrant imediat după primirea banilor.

Avocatul judecătoarei susţine că banii ar fi fost daţi ca împrumut. „Este acuzată de luare de mită, costând în aceea că a solicitat un împrumut de la un avocat, un împrumut de bani”, a declarat Natalia Moşneguţ, avocatul judecătoarei reţinute.

Judecătoarei i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar procurorii anticorupţie au dispus vineri reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.