Acasă Uncategorized Bucureşti: Dan Voiculescu crede că Traian Băsescu îi mai poate ajuta pe...

Bucureşti: Dan Voiculescu crede că Traian Băsescu îi mai poate ajuta pe români doar păstrând liniştea

DISTRIBUIȚI

97207 – 06012011 –  Senatorul Dan Voiculescu i-a adresat, joi, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu referitoare la eşecurile politicii externe ale actualei administraţii.

“Domnule Preşedinte,

            În şedinţa de Guvern din data de 5 ianuarie 2011 aţi declarat că speraţi că miniştrii nu vor cădea în plasa unei poveşti de genul să luăm bani din China”.

            Domnule Preşedinte, înţelegeţi că distrugeţi pe termen lung relaţiile internaţionale ale României?

            Aţi distrus relaţia cu Franţa şi Rusia. Aţi ameninţat grobian Germania că nu mai plătiţi contractele semnate de statul român cu resortisanţii germani. Aţi compromis intrarea în spaţiul Schengen. V-aţi umilit ridicol în relaţia cu Statele Unite ale Americii şi cu Marea Britanie, vorbind despre o axă care nu a existat decât în imaginaţia dumneavoastră. Acum, în condiţiile în care nu aveţi un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, v-aţi apucat să distrugeţi şi relaţia cu China!

            Diplomaţia nu se face nici în genunchi, nici cocoţat pe gard! Nici cu plecăciuni, nici cu ameninţări. Diplomaţia se face, în primul rând, cu inteligenţă. Cât de prost inspirat să fiţi încât să declaraţi oficial că un acord financiar cu China reprezintă o plasă, o capcană de care miniştrii dumneavoastră trebuie să se ferească ?! Cât de prost informat să fiţi încât să nu fi aflat că economia chineză este a doua forţă mondială şi că, într-un interval de maxim 40 de ani, va devansa şi SUA ?!

            Domnule Preşedinte, declaraţiile dumneavoastră sunt atât de neinteligente, atât de neverosimile de la un individ raţional, încât vă sfătuiesc să susţineţi că nu sunt reale, să acuzaţi presa că v-a preluat greşit afirmaţiile şi să negaţi veridicitatea imaginilor. Dacă cineva vă va contrazice, sigur veţi găsi un specialist bine orientat care va demonstra că imaginile au fost trucate.

            Domnule Preşedinte, partenerii străini nu îşi pierd timpul cu nuanţe şi nici nu sunt obligaţi să o facă. Ei nu îl văd, aud şi analizează pe marinarul sau jucătorul Traian Băsescu, ci pe preşedintele României. Concluziile lor despre domnia voastră se răsfrâng asupra întregii naţiuni române. Cu fiecare întâlnire externă în care îi hărţuiţi pe participanţi, cu fiecare gafă declarativă despre Franţa, Germania, Rusia sau China distrugeţi imaginea şi viitorul României.

            La începutul noului an, vă urez, domnule preşedinte, să nu mai faceţi nimic. Să păstraţi liniştea. Este singurul mod în care îi mai puteţi ajuta pe români.

            Sper că diplomaţia românească va reuşi să repare, în doar câţiva ani, dezastrele diplomatice din mandatele Basescu”, spune senatorul Voiculescu în scrisoare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.