Acasă Uncategorized Bucureşti: Dosarul lui Miron Mitrea, înapoi la procurori

Bucureşti: Dosarul lui Miron Mitrea, înapoi la procurori

DISTRIBUIȚI

97966 – 31012011- DNA trebuie să refacă urmărirea penală împotriva lui Miron Mitrea, Irina Jianu şi fostului architect şef al oraşului Voluntari, Nicolae Popescu, dar măsurile asigurătorii instituite în această cauzăsunt menţinute au decis luni, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Locuinţei în perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracţiunea de corupţie, uz de fals.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată Irina Jianu, fost inspector de stat, şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), ulterior inspector general de stat în construcţii la ISC, aceasta fiind acuzată de dare de mită, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţilor comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, fostul arhitect şef în cadrul Primăriei Voluntari, Nicolae Popescu,a fost acuzat de fals material în înscrisuri oficiale şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu infracţiunile de corupţie.

Procurorii susţin că în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite de peste nouă miliarde de lei vechi  în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Suma ar reprezenta cotravaloarea unor  lucrări de construcţii, amenajare şi dotări efectuate, cu titlu gratuit de câteva firme băcăuane, la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile aparţinând lui Miron Mitrea şi Irinei Jianu, în vederea recuperării prejudiciului produs firmelor de construcţii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.