Acasă Uncategorized Bucureşti: Două decenii de prezenţă în România a voluntarilor americani din Peace...

Bucureşti: Două decenii de prezenţă în România a voluntarilor americani din Peace Corps

DISTRIBUIȚI

97778 – 25012011- Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut marţi o întrevedere cu reprezentanţi ai Peace Corps România. Din delegaţia condusă de directorul de ţară, Sheila Crowley, au făcut parte directorul de programe şi training al Peace Corps, Alex Woods, şi o serie de reprezentanţi ai voluntarilor care activează pe teritoriul României.

Şeful diplomaţiei române a adresat mulţumiri directorului de ţară pentru munca asiduă depusă de corpul de voluntari în sprijinul comunităţilor defavorizate din ţara noastră, de-a lungul celor 20 de ani de prezenţă a Peace Corps în România, subliniind, totodată, contribuţia deosebită a activităţii acestora la consolidarea relaţiei bilaterale România-SUA, inclusiv prin facilitarea unei apropieri mai strânse la nivel cultural, inter-uman, între popoarele celor două state. 

Ministrul Baconschi a felicitat grupul de voluntari pentru sprijinul şi dedicaţia pe care aceştia le manifestă în cadrul programelor derulate în România, lăudând cu precădere munca, determinarea şi eforturile depuse de aceştia în zonele rurale ale ţării noastre.

Directorul Peace Corps, Sheila Crowley, a adresat, la rândul său, mulţumiri ministrului Afacerilor Externe pentru disponibilitatea de cooperare, ceilalţi reprezentanţi ai voluntarilor prezentând, pe scurt, activitatea pe care au desfăşurat-o în România de la începutul misiunii lor şi până în prezent. Aceasta include, pe lângă colaborarea cu Peace Corps, şi asocierea la activităţile şi eforturile altor organizaţii nonguvernamentale şi umanitare din ţara noastă, cum sunt: Fundaţia Habitat pentru Umanitate, Asociaţia Ovidiu Rom, Fundaţia United Way România, Fundaţia Româno-Americană. 

Întrevederea a avut loc în contextul aniversării, la 24 ianuarie 2011, a 20 de ani de prezenţă a Peace Corps în România.

Peace Corps este o agenţie guvernamentală independentă a SUA, înfiinţată la 1 martie 1961, la iniţiativa preşedintelui John F. Kennedy şi a Congresului american, formată din voluntari. În prezent, 8.655 de voluntari americani, provenind din toate cele 50 de state, activează în 77 de ţări din întreaga lume.

Primele contacte între guvernele României şi Statelor Unite cu privire la PC au fost stabilite în 1990, iar primii voluntari PC au sosit în România în 1991. Acordul interguvernamental care stabileşte parametrii de desfăşurare a activităţii organizaţiei pe teritoriul ţării noastre a fost semnat la 24 ianuarie 1992.

La ora actuală, în România activează 85 de voluntari, în 32 de judeţe, cel mai recent contingent alăturându-se Corpului în august 2010. De anul acesta, activitatea PC România se concentrează pe programul de predare a limbii engleze ca limbă străină. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.