Acasă Uncategorized Bucureşti: Elena Udrea: “Bucureştiul nu se poate dezvolta ca şase oraşe diferite”

Bucureşti: Elena Udrea: “Bucureştiul nu se poate dezvolta ca şase oraşe diferite”

DISTRIBUIȚI

97932 – 31012011- Elena Udrea, liderul organizaţiei PDL Bucureşti, a declarat, duminică seară, că  proiectul de lege a Capitalei va fi prezentat săptămâna aceasta şi că una dintre variantele luate în considerare este aceea de a renunţa la alegerea primarilor de sector. Udrea susţine că în niciuna dintre variantele propuse de PDL nu s-a discutat despre desfiinţarea sectoarelor.Liderul PDL Bucureşti a spus că există două variante de lucru, ambele urmând să fie supuse dezbaterii publice: reîmpărţirea Bucureştiului în 22 de districte, pornind de la ideea că în UE nicio capitală

 

 

 

 

 

 

 de dimensiunile Bucureştiului nu este împărţită în şase sectoare – la această variantă luându-se în calcul şi analiza potrivit căreia, în 2020, Capitala va ajunge la 7 milioane de locuitori –  şi varianta în care cele şase sectoare sunt păstrate, dar bugetul să fie gestionat de Primăria Capitalei.

„Viziunea trebuie să fie unitară, Bucureştiul nu se poate dezvolta ca şase oraşe diferite”, a spus Elena Udrea, citată de Realitatea Tv, care a completat că, dacă viziunea este la Capitală, „trebuie să-i dai şi buget”. Udrea a exemplificat, spunând că Primăria Sectorului 1 are un buget mai mare chiar decât Bucureştiul, după ce de la Capitală pleacă subvenţiile către RADET şi către RATB.

„Nu va fi o lege a Capitalei care să nu fie agreată de către majoritatea bucureştenilor. Deci noi venim cu cele două variante, întâi trebuie explicat bucureştenilor ce este această lege a Capitalei. Orice variantă de feedback va fi binevenită. Nu face nimeni o lege a Capitalei cu care bucureştenii să nu fie de acord”, a mai spus Udrea.

„Nu ţintim varianta speculată, de a gestiona noi bugetul Capitalei”, a mai spus Elena Udrea.

„Cine câştigă Primăria Capitalei are responsabilitate pentru felul în care se cheltuie banii, pentru felul cum evoluează Bucureştiul, primarii sau viceprimarii de sector, cum se vor numi ei, urmând să aibă atribuţii executive”, a spus Udrea.

Întrebată dacă va candida sau nu la Primăria capitalei, Elena Udrea a spus că, la momentul acesta, este „cu totul nerelevant” va candida sau nu. „Este mult prea devreme să discut lucrul acesta”, a mai spus liderul PDL Bucureşti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.