Acasă Uncategorized Bucureşti: În plină criză, statul plăteşte prime de vacanţă de 23,5 milioane...

Bucureşti: În plină criză, statul plăteşte prime de vacanţă de 23,5 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

97424 – 13012011 Statul va plăti peste 23 de milioane de euro pentru prime de vacanţă în 2011, aşa cum apare în Legea bugetului de stat pentru acest an. În acelaşi timp, alţi bugetari aşteaptă plata salariilor câştigate în instantă care a fost amânată de Guvern, printr-o ordonanţă, pentru anii 2012-2014.

Deşi se vorbeşte de încă un an în care trebuie restrânse cheltuielile şi trebuie făcute disponibilizări, aflăm că în 2011, statul plăteşte 23,5 milioane de euro pentru prime de vacanţă. Cam cât ar putea să plătească autorităţile române pentru 130.000 de pensii medii sau aproape 150.000 de salarii minime pe economie.

Oficialii Ministerului Finanţelor susţin că aceste 23 de milioane de euro reprezintă restanţele care trebuie achitate bugetarilor pentru anii în care nu au încasat primele de vacanţă. Printre bugetarii care au primit astfel de beneficii în 2010 se numără cei ai Ministerului Finanţelor, Muncii sau angajaţii Guvernului.

Reprezentanţii Guvernului spun însă că nu se vor da prime de vacanţă sau sporuri în 2011.

„Pentru 2011 nu se acordă prime de vacanţă şi orele suplimentare nu se plătesc. E un capitol de sporuri pentru condiţii de muncă şi nu e alocat pentru angajaţii de la Palatul Victoria, ci pentru angajaţii de la nuclear”, a declarat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.