Acasă Uncategorized Bucureşti: Inspecţii-fulger ale Fiscului la companiile petroliere

Bucureşti: Inspecţii-fulger ale Fiscului la companiile petroliere

DISTRIBUIȚI

97431 – 13012011 Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat că s-au început, miercuri, inspecţii fiscale inopinate la companiile petroliere, care vizează în principal modul de formare a preţurilor, profitului impozabil şi înregistrarea cheltuielilor în contabilitate. Şeful Fiscului a declarat că, dacă în urma acestor controale se vor constata nereguli, cum ar fi „mutări” de pe o firmă afiliată pe o altă firmă afiliată, ANAF va declanşa inspecţie fiscală generală la compania respectivă.„Deocamdată nu am nişte elemente foarte clare. Abia în cursul acestei după-amiezi i-am chemat pe colegii din control să-mi prezinte un raport al principalelor constatări”, a mai spus Blejnar.Blejnar a amintit că anul trecut după finalizarea controlului la o anumită companie petrolieră, autoritatea a impus acesteia plata unei sume de 55 milioane euro, fără a precizat ce măsuri ar putea fi luate acum, în urma controalelor care se află în curs.

Creşterea constantă a preţului combustibilului a atras atenţia atât a guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, cât şi a premierului Emil Boc.

Şeful Executivului a declarat că pot fi introduse contramăsuri specifice economiei de piaţă, precum impunerea unor impozite, împotriva producătorilor care cresc rapid şi nejustificat preţul carburanţilor. Boc a cerut Consiliului Concurenţei să verifice dacă există o situaţie de monopol pe această piaţă, cerând în acelaşi timp Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să analizeze profitul companiilor din domeniu.

Guvernatorul BNR a declarat, la rândul său, că preţurile combustibililor pe piaţa românească au o evoluţie divergentă faţă de principalii factori care ar trebui să le influenţeze, iar BNR nu înţelege mecanismele care stau în spatele scumpirilor anunţate de producători. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.