Acasă Uncategorized Bucureşti: Lucrările la Pasajul Mihai Bravu-Văcăreşti vor dura până în martie 2012

Bucureşti: Lucrările la Pasajul Mihai Bravu-Văcăreşti vor dura până în martie 2012

DISTRIBUIȚI

97688 – 23012011– Primarul General Sorin Oprescu a mers sîmbătă pe santierul unde au fost demarate lucrarile la Pasajul rutier suprateran Mihai Bravu – Calea Vacarestilor.

„Acest pasaj inchide inelul principal de circulatie, ceea ce va duce la cresterea vitezei de mers a autovehiculelor. Lucrarile continua si eu cred ca pana in luna martie a anului viitor, acest proiect complex va fi finalizat. Nu vreau sa mai mergem pe principiul incepem astazi si terminam peste 5 ani”, a punctat primarul general.

De asemenea, Florian Burtescu, proiectantul lucrarii a precizat ca acest ansamblu de pasaje supraterane rezolva problema fluentei traficului dinspre Mihai Bravu si Berceni, pe calea Vacaresti. „Linia de tramvai se pastreaza la nivelul solului, aceasta fiind recent modernizata si, lateral acesteia, se realizeaza doua poduri paralele, cu o lungime de peste 700 m care traverseaza cele doua bulevarde de pe Splai si raul Dambovita. Podurile in rampa vor fi racordate la bulevardele existente”, a adaugat acesta.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a atacat, vineri, în instanţa de contencios administrativ, autorizaţia de constucţie nr. 615/29.12.2010 emisă de primarul general al Capitalei Bucureşti privind construcţia, în regim de urgenţă a două pasaje rutiere, paralele, de câte doua benzi de circulatie pe sens pe direcţia Şos. Mihai Bravu – Calea Văcăreştilor. Inspectoratul Teritorial în Constructii Bucureşti Ilfov, în urma controlului tehnic de specialitate efectuat, a sesizat Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti asupra faptului că autorizaţia în cauză a fost emisă cu nesocotirea unora dintre prevederile legale aplicabile în materie.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a mers sâmbătă pe şantierul nou deschis, a declarat că lucrările la pasajul Mihai Bravu vor continua. „Sunt confuzii birocratice şi tulburări de minţi. Sunt unii care probabil că toarnă în ureche, în special aia de la controlul în construcţii. Ăştia toată viaţa lor au fost cu pixul şi au răspuns la buton. Puţin mă interesează, lucrările continuă, sunt pe autorizaţii separate legate de realocări iar aici pe şantier sunt 300 de oameni care lucrează”.

www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.