Acasă Uncategorized Bucureşti: Mai puţine infecţii şi viroze respiratorii

Bucureşti: Mai puţine infecţii şi viroze respiratorii

DISTRIBUIȚI

97170 – 05012011 –  Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 27 decembrie 2010 – 2 ianuarie 2011,  numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 52.912, în scădere cu 5,7 % faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă. De asemenea, numărul cazurilor de viroze respiratorii care au necesitat internare este în scădere.

S-a constatat că, pe teritoriul României nu există focare epidemice de viroze respiratorii sau de gripă. Au fost izolate trei tulpini de gripă,  una de tip A şi două de tip B, la persoane adulte. Cele trei persoane au stare generală bună, fără complicaţii.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, continuă. 

Până în data de 2 ianuarie a.c., au fost efectuate 1.058.603 vaccinări antigripale, din care 528 342 (49.9%) la grupa de varsta peste 65 ani.

În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza un număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.