Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministerul Finanţelor se laudă cu scăderea deficitului bugetar sub nivelul convenit...

Bucureşti: Ministerul Finanţelor se laudă cu scăderea deficitului bugetar sub nivelul convenit cu FMI

DISTRIBUIȚI

97861 – 27012011-Deficitul bugetului general consolidat a ajuns la sfarsitul anului trecut la 33,3 miliarde de lei, reprezentand 6,5% din PIB, sub limita convenita cu FMI, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP). Tinta de deficit prevazuta in scrisoarea suplimentara la Aranjamentul Stand-by incheiat cu Fondul Monetar International era de 34,6 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetare au fost de 201,9 miliarde de lei, in vreme ce veniturile au ajuns la 168,6 miliarde de lei. Veniturile incasate la bugetul general consolidat sunt cu 7,2% mai mari decat cele din anul precedent, in vreme ce cheltuielile au crescut cu 4,2%.

La principalele venituri fiscale se mentin diminuari importante ale incasarilor comparativ cu anul 2009. Astfel, sumele incasate din impozitul pe venit s-au redus cu 3,2%, cele din impozitul pe profit au scazut cu 4,9%, iar incasarile din contributii de asigurari sociale s-au diminuat cu 4,5%.

Veniturile din taxa pe valoare adaugata au urcat cu 14,3% fata de anul anterior, iar incasarile din accize au crescut cu 11,5%. De asemenea, au crescut incasarile din venituri nefiscale cu 18,5%, precum si sumele primite de la Uniunea Europeana in contul platilor efectuate au inregistrat o crestere cu 181% fata de aceeasi perioada a anului precedent, respectiv 5,4 miliarde lei fata de 1,9 miliarde lei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.