Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Apărării: “Ruşine celor care vor voturi pe spinarea militarilor!”

Bucureşti: Ministrul Apărării: “Ruşine celor care vor voturi pe spinarea militarilor!”

DISTRIBUIȚI

97594 – 19012011- Procesul de recalculare a pensiilor militare este folosit în bătălia politică, a declarat, miercuri, ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea, adăugând că acelora care fac acest lucru ar trebui „să le fie ruşine”. Ministrul a ţinut să anunţe oficial că, începând de astăzi, pe site-ul MApN vor putea fi găsite toate pensiile rezultate în urma procesului de recalculare, însă fără numele beneficiarilor.

“Am asistat în ultimele zile la un atac sistematic la adresa Ministerului Apărării. Sunt ahtiaţi după procente în sondaje şi vor să dezinformeze opinia publică”, a declarat Gabriel Oprea.

Ministrul susţine că aceia care se ocupă de recalcularea pensiilor „nu fac decât să aplice legea” şi că „nu sunt obligaţi să suporte injuriile unora care nu stiu ce înseamnă armata”

„Cine vrea cu orice preţ să lansesze atacuri politice, să mă atace pe mine, dar să nu îi mai atace pe militari”, a spus Oprea, adăugând că acei care desfăşoară acest „linşaj mediatic” sunt politicienii care „vor să câştige voturi pe spinarea militarilor”.

„Le pasă mai mult de blana ursului din pădure pe care nu ştiu să o împartă. Să le fie ruşine pentru tot ceea ce fac şi sper să primească din partea acestei ţări exact ceea ce merită”, a mai spus ministrul.

Oficialii MApN au decis recent să facă publice tabelele cu datele pentru peste 20.000 de dosare procesate de recalculare a pensiei, pe baza adeverinţelor de venit. Ca să păstreze confidenţialitatea, numele beneficiarilor nu au fost făcute publice.

Recalcularea pensiilor militarilor a declanşat un scandal imens după ce foştii lucrători din armată s-au trezit cu veniturile diminuate. Şeful statului şi premierul susţin că pensiile militare nu scad în urma recalculării, ba chiar cresc în unele cazuri.

Conform informaţiilor postate miercuri pe site-ul MApN, din totalul celor 25.798 de dosare procesate până în prezent, 3.272 se referă la pensionarii militari cu carieră militară completă şi 22.526 se referă la pensionarii militari cu carieră incompletă. În peste 7.000 de cazuri, pensia scade în urma recalculării. Dintre acestea, peste 4.000 erau sub 3.000 de lei. –  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.