Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Baconschi: ”Nu vedem nicio bază legală pentru a condiţiona hotărârea...

Bucureşti: Ministrul Baconschi: ”Nu vedem nicio bază legală pentru a condiţiona hotărârea politică în Consiliul de Miniştri privind aderarea noastră la Schengen de alte subiecte”

DISTRIBUIȚI

97517 – 17012011 –  Credibilitatea Uniunii Europene (UE) poate fi afectată dacă statele membre nu se supun toate aceloraşi reguli, a explicat ministrul român de Externe, într-un interviu pentru Financial Times. Baconschi a subliniat că Bucureştiul a îndeplinit toate criteriile tehnice şi a respins argumentele de ordin politic pentru eventual amânare ca ”irelevante. În urma discuțiilor care au avut loc vineri în cadrului grupului Sch-Eval pe marginea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen Franșa rămâne singurul stat membru UE care are reserve față de acest proces.

 

 

 

 

Experţii care au evaluat pregătirile de aderare la Schengen au prezentat raportul final vineri, într-o întâlnire cu uşile închise, la Bruxelles.

”Eu cred că fiecare stat membru, atât cele mai recente, cât şi cele fondatoare, mai vechi, trebuie să vadă că Europa funcţionează după aceleaşi standarde şi joacă după aceleaşi reguli”, a declarat Baconschi.

”Dacă vreau să evite concetăţenii mei tentaţia euroscepticismului, trebuie să le arăt că Europa îşi respectă propriile principii, reguli, standarde şi proceduri. Deci, fără acest lucru, este afectată credibilitatea proiectului European”, a spus ministrul român. ”Noi ne-am făcut temele, iar nivelul de pregătire pentru aderarea la Schengen a fost confirmat de nu mai puţin de şapte misiuni de evaluare. Astfel, aş putea spune că suntem de facto în spaţiul Schengen”, a adăugat Baconschi.

”Nu vedem nicio bază legală sau alt fel de argumente, pentru a condiţiona hotărârea politică în Consiliul de Miniştri privind aderarea noastră la Schengen de alte subiecte”, a subliniat el. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.