Acasă Uncategorized Bucureşti: Mircea Cinteză va ataca în justiţie decizia ANI

Bucureşti: Mircea Cinteză va ataca în justiţie decizia ANI

DISTRIBUIȚI

97858 – 27012011- Senatorul PDL Mircea Cinteză a anunţat joi că va ataca în justiţie decizia Agenţiei Naţionale de Integritate prin care a fost declarat incompatibil. El a reamintit că, după alegerile parlamentare, s-a cerut Comisiei juridice a Senatului o interpretare a legii pentru a se vedea în cadrul mai multor parlamentari dacă sunt incompatibili sau nu. „Răspunsul a fost categoric: ‘Nu există incompatibilitate între calitatea de parlamentar şi cea de şef de secţie. Biroul Permanent al Senatului şi-a însuşit acest punct de vedere, iar Comisa de validare ne-a confirmat ca parlamentari fără să constate incompatibilităţi”, a spus Cinteză.

Mircea Cinteză susţine că „ANI interpretează într-un mod diferit legea, ceea ce reprezintă de fapt un punct slab al legislaţiei româneşti”.

„Eu şi colegii mei vom dori să aflăm care este adevărul şi probabil voi ataca în justiţie această concluzie. Din acest punct de vedere, lucrurile trebuie să-şi urmeze cursul firesc şi nu mai am nimic de spus”, a încheiat senatorul PDL.

ANI a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către senatorul PDL Mircea Cinteză. Potrivit unui comunicat ANI, Mircea Cintezăs-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 decembrie 2004 – 1 aprilie 2005 şi începând cu data de 1 septembrie 2005 până în prezent, întrucât a exercitat simultan funcţia de senator şi funcţiile de conducere de şef al Secţiei Clinice Medicină Internă III, şef al Secţiei Clinice Medicină Internă V şi şef al Secţiei Clinice de Cardiologie I a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Mircea Cinteză exercită, în prezent, al doilea mandat consecutiv de senator, începând cu anul 2004. – www.promptmedia.ro

           

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.