Acasă Uncategorized Bucureşti: Noi reguli de circulaţie rutieră în Ungaria de la 1 ianuarie

Bucureşti: Noi reguli de circulaţie rutieră în Ungaria de la 1 ianuarie

DISTRIBUIȚI

97247 – 07012011 – Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe transportatorii rutieri, precum şi pe cetăţenii români care se deplasează în Republica Ungară cu autovehiculul că, începând cu data de 1 ianuarie 2011, au intrat în vigoare noi reguli de circulaţie rutieră în ţara vecină.

Efectuarea de depăşiri pe drumurile publice care au cel puţin două benzi de circulaţie pe sens este interzisă autovehiculelor cu o masă mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 6:00 – 22:00.

Pe drumurile publice unde le este interzisă depăşirea, autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone trebuie să păstreze între ele o distanţă de cel puţin 68 m, la o viteză de rulare de 80 km/oră (viteză maximă admisă pentru acest tip de autovehicule pe autostrăzi).

Autovehiculele cu o masă mai mare de 3,5 tone sau cu o lungime mai mare de 7 m trebuie să păstreze, în afara localităţilor, o distanţă corespunzătoare în raport cu autovehiculul care rulează în faţă, astfel încât, atunci când sunt depăşite, autovehiculul care efectuează depăşirea să se poată reîncadra în siguranţă. Distanţa care trebuie păstrată este de cel puţin 50 m.

Cuantumul amenzilor pentru nepurtarea centurii de siguranţă, depăşirea vitezei legale, trecerea pe culoarea roşie a semaforului şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a fost majorat. Amenzile pot fi aplicate pe loc, valoarea acestora fiind cuprinsă între 10.000 şi 300.000 forinţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.