Acasă Uncategorized București: Pensionarii militari s-au ținut de cuvânt: au ieșit în stradă

București: Pensionarii militari s-au ținut de cuvânt: au ieșit în stradă

DISTRIBUIȚI

97705 – 24012011-Aproximativ 2.500 de pensionari militari mărşăluiesc pe Calea Victoriei, o delegaţie formată din reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD), depunând o somaţie-protest la Ministerul de Interne.Protestatarii au plecat din Piaţa George Enescu, la ora 11.30. Totodată, participanţii au venit cu steagul României şi al sindicatului, iar unii dintre poartă în piept ecusoane pe care scrie ”Onoare şi patrie” sau ”Militar ciuruit”. Pensionarii militari cer demisia cabinetului Boc şi tragerea la răsoundere a celor vinovaţi

 

 

 

 

 

 

pentru modul în care se face recalcularea pensiilor. Protestatarii scandează  ”Jos dictatorul!”, ”Jos tiranul!”, ”Nu vă fie frică şi Băsescu pică” şi ”Afară cu mafia din ţară”.

În dreptul Ministerului de Interne, protestatarii, însoţiţi de o fanfară, au scandat ”Igaş, nu uita, a trecut vremea ta” şi ”Igaş tâmplarul ne-a adus amarul”, iar fanfara a intonat Marşul funebru.

Protestatarii s-au oprit în faţa Cercului Militar Naţional, la Piaţa Tricolorului, unde au intonat Imnul naţional. De asemenea, ei au scandat pe tot traseul ”Unitate” şi ”Români, veniţi cu noi”, fiind aplaudaţi de unii trecători. De asemenea, persoane care lucrau la magazine şi firme aflate pe traseu au ieşit la uşi şi ferestre, fotografiindu-i pe protestatari şi în unele cazuri încurajându-i.

Protestatarii cer întreruperea aplicării retroactive a Legilor 119 şi 263 din 2010 şi respectarea  Constituţiei. Sindicatul mai cere guvernanţilor să renunţe la decizia de impozitare suplimentară cu 5,5% a pensiilor mai mari de 740 de lei, atât civile cât şi militare.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Protestatarii vor depune la sediile Guvernului, MAI, SRI, MApN şi Preşedinţiei petiții prin care dau un ultimatul autorităților pentru a rezolva problema pensiilor, în caz contrar ameninţând că vor ieşi în stradă îmtr-un număr mult mai mare, la 1 martie, alături de pensionarii civili.Traseul pe care se desfășoară marșul de proteste este Piaţa George Enescu (în parcare) – Calea Victoriei – Bulevardul Naţiunile Unite – Bulevardul Libertăţii – Calea 13 Septembrie – Şoseaua Panduri – Strada Dr. Reiner – Piaţa Eroilor (platou Academia Militară). Unii pensionari militari din MapN şi din SRI au anunţat că se desolidarizează de acţiunile SCMD şi nu participă la protestele organizate de acest sindicat. Un sprijin nesperat pentru protestatari a venit astăzi din partea administrației Capitalei care, pentru prima dată a organizat deszăpezirea atât de bine, încât la primele ore ale dimineții curățase, la negru, toate arterele importante din oraș. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.