Acasă Uncategorized Bucureşti: Persoanele cu handicap revizuibil pierd facilităţile dacă nu se prezintă anual...

Bucureşti: Persoanele cu handicap revizuibil pierd facilităţile dacă nu se prezintă anual la comisia de evaluare

DISTRIBUIȚI

97822 – 26012011- Primăria Sectorului 2 a înregistrat deja, în primele săptămâni din noul an, 200 de dosare pentru evaluarea persoanelor adulte cu handicap revizuibil, certificatele fiind obligatorii pentru obtinerea facilitatilor prevazute de lege, respectiv legitimatii gratuite pe mijloacele de transport în comun, ajutoare financiare, însotitori etc.

          În aceasta situatie, numai în Sectorul 2 sunt circa 8.600 de persoane care sunt încadrate în diferite grade de handicap.

         Înregistrarea dosarului în vederea încadrarii unei persoane într-un grad de handicap se face de luni până joi, între orele 8.30 – 16.30 şi vineri între orele 8.30 – 14.00, la Secretariatul Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulti Sector 2 din Calea Moşilor.

Potrivit legislaţiei în vigoare, posesorii de certificate de handicap temporar pentru care comisia de evaluare a stabilit revizuirea situatiei medicale, sunt obligati ca anual sa fie consultati de medici de specialitate, pentru reannoirea documentelor care le atesta gradul de incapacitate. Refuzarea efectuarii controlului si neprezentarea la termenul stabilit de comisia de evaluare, duce la pierderea drepturilor care li se cuvin. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.