Acasă Uncategorized Bucureşti: PNŢCD are un nou preşedinte, fost peremist

Bucureşti: PNŢCD are un nou preşedinte, fost peremist

DISTRIBUIȚI

97919 – 30012011- Eugen Moiescu, fost membru al PRM, este noul preşedinte al PNŢCD, a decis sâmbătă congresul partidului organizat la Palatul Parlamentului. Tărăniştii au decis organizarea în luna martie a unui congres extraordinar în vederea unificării.

Ziua a început cu scandal. Atât tabãra condusă de Aurelian Pavelescu cât şi cei reprezentaţi de Radu Sârbu erau decişi să-şi impuna cât mai bine punctele de vedere. După câteva discursuri ţinute cu patos în Palatul Parlamentului, ţărăniştii s-au întâlnit la sediul central al partidului. După câteva ore, ei s-au întors în Parlament şi au continuat congresul.

Consensul între cele două tabere a venit în momentul în care s-a decis organizarea unui congres extraordinar de unificare în luna martie. A fost ales şi noul preşedinte al partidului, în persoana lui Eugen Moiescu, simpatizant al grupării lui Radu Sârbu.

Pe de altpă parte, liderii ţărănişti Aurelian Pavelescu şi Victor Ciorbea au semnat un acord politic de unificare a partidului, prin care au convenit să fie depusă la congres „o moţiune unificatoare Victor Ciorbea – Aurelian Pavelescu” şi încetarea oricăror litigii care privesc partidul şi membrii săi, de natură civilă sau penală, în momentul aprobării moţiunii. „În urma negocierilor, s-a convenit încheierea unui acord politic de unificare a PNŢCD încheiat între Aurelian Pavelescu, Laurenţiu Mandrea, Iulian Iordăchescu şi Vasile Toader, pe de-o parte, şi Victor Ciorbea, Lucian Filip, Radu Rizescu şi Liviu Petrina, pe de altă parte. Părţile au convenit convocarea Congresului Extraordinar de unificare a PNŢCD în 12 martie la Bucureşti, iar la Congres să se depună o moţiune unificatoare Victor Ciorbea – Aurelian Pavelescu. Toate litigiile dintre părţi care privesc partidul şi membrii acestuia, de natură civilă şi/sau penală, încetează de drept în momentul aprobării moţiunii”, se arată în documentul citat.

Documentul semnat de Pavelescu şi Ciorbea este parafat de preşedintele de onoare al PNŢCD, Ion Diaconescu.

Certurile din PNTCD au început in urma cu doi ani. Mărul discordiei a fost participarea la alegerile parlamentare, pe de-o parte, ţărănişti conduşi de Aurelian Pavelescu îşi doreau să meargă alături de PNL, pe când cei a căror şef este Radu Sârbu doreau să mergă în confruntarea electorală pe liste proprii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.