Acasă Uncategorized Bucureşti: Premierul a acceptat 17 propuneri pentru Codul Muncii de la partenerii...

Bucureşti: Premierul a acceptat 17 propuneri pentru Codul Muncii de la partenerii sociali

DISTRIBUIȚI

97862 – 27012011- Premierul Emil Boc a acceptat 17 propuneri ale sindicatelor şi patronatelor pentru modificarea Codului Muncii, conform celor declarate, joi, de preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, după întâlnirea cu şeful Guvernului.

Printre propunerile acceptate se găseşte cea privind perioada de probă la angajare, care să nu depăşească 12 luni pe aceeaşi funcţie, cumulate pentru mai multe persoane.

De asemenea, a fost acceptată şi propunerea care vizează ca perioada de preaviz să fie 20 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi 30 de zile pentru cele de conducere, precum şi cea care se referă la perioada de stagiu pentru absolvenţi la angajare, a precizat Hossu. Guvernul propusese, în proiectul de modificare a Codului Muncii, 20 şi, respectiv, 45 de zile pentru preaviz.

Bogdan Hossu a mai spus că trei prouneri au rămas în faza de discuţii, una dintre ele referindu-se la contractele pe perioadă determinată, partenerii sociali propunând ca acestea să fie „de regulă” de doi ani şi, în cazuri excepţionale, să poată fi extinse şi la trei ani, dar doar cu acordul scris al angajatului. O altă propunere se referă la perioada de probă, sindicatele propunând ca aceasta nu depăşească 90 de zile, fie că este vorba de funcţie de execuţie sau de conducere, şi să fie reglementată prin Contractul colectiv de muncă. A treia propunere rămasă în discuţie se referă la modul de aplicare a Contractelor colective de muncă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.