Acasă Uncategorized Bucureşti: Programul Fulbright, un rol mai important în parteneriatul româno-american

Bucureşti: Programul Fulbright, un rol mai important în parteneriatul româno-american

DISTRIBUIȚI

97729 – 24012011- Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, a avut, luni, o întâlnire cu Karene Grad, responsabil pentru Programul Fulbright în cadrul Departamentului de Stat al SUA. La întâlnire a participat şi directorul executiv al Comisiei Fulbright din România, Dorina Guţu.

Secretarul de stat Doru Costea a subliniat aprecierea Guvernului român faţă de Programul Fulbright şi dorinţa ca acesta să dobândească o mai mare importanţă în cadrul parteneriatul strategic româno-american. Karene Grad a arătat că Programul Fulbright beneficiază de o atenţie deosebită din partea autorităţilor americane.

Cei doi oficiali au remarcat de asemenea nivelul excelent al cooperării dintre autorităţile române, reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi Comisia Fulbright din România pentru derularea schimburilor educaţionale dintre cele două state.

Programul Fulbright este principalul program internaţional de schimburi în domeniul învăţământului derulat de Guvernul SUA, înfiinţat în 1946, la iniţiativa senatorului   J. William Fulbright, cu scopul de a creşte înţelegerea reciprocă între poporul american şi popoarele altor ţări.

În România, Programul Fulbright funcţionează din 1960, acordându-se burse pentru studenţi, cercetători şi profesori români şi americani. Din anul 1993, Comisia Fulbright din România  administrează acest program în ţara noastră, scopul Comisiei fiind sprijinirea studiilor, cercetării, instruirii, schimburi de absolvenţi universitari, oameni de cultură şi ştiinţă, profesori de liceu, cadre didactice universitare din cele două ţări. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.