Acasă Uncategorized Bucureşti: Protest împotriva “tratamentelor” homeopate, pe 5 februarie

Bucureşti: Protest împotriva “tratamentelor” homeopate, pe 5 februarie

DISTRIBUIȚI

97600 – 19012011- Asociaţia Secular-Umanistă din România şi Sceptici în România vor organiza pe 5 februarie 2011 în Bucureşti un protest în timpul căruia vor înghiţi conţinutul unor sticle întregi de preparate homeopate. Prin această manifestaţie, organizatorii vor să atragă atenţia publicului asupra faptului că “tratamentele” homeopate nu au efect, dorind în acest fel să îndemne farmaciştii şi medicii să se asigure că produsele vândute în calitate de tratamente medicale întradevăr funcţionează.

“Foarte mulţi oameni nu  ştiu că preparatele homeopate nu sunt plante medicinale sau naturale – până şi homeopaţii recunosc că ele conţin doar apă şi zahăr. Realizăm acest protest pentru a demonstra că aceste aşa-zise tratamente sunt inutile şi nu îşi au locul în medicina actuală. Homeopaţii şi farmaciştii nu ar trebui să vândă bolnavilor aceste pastile cu zahăr. Aceste preparate inutile reprezintă o pierdere de timp şi bani”, a declarat Liliana Voicu, reprezentantul organizatorilor.

Demonstraţia face parte din Campania 10:231 – un protest global împotriva preparatelor homeopate, care îşi are originea în Marea Britanie. Evenimente similare se vor desfăşura în Austria, Belgia, Canada, Germania, Portugalia, Spania, Ungaria, şi Israel.

Michael Marshall, coordonatorul campaniei internaţionale, a declarat: “Intenţionăm să arătăm că la nivel mondial există un consens în privinţa faptului faptului că s-a irosit prea mult timp  şi prea mulţi bani pe preparate homeopate. Aceste aţa-zise tratamente există de două sute de ani, şi, în tot acest timp, nu s-au găsit dovezi care să confirme că ele funcţionează –  şi pentru că nu conţin decât apă şi zahăr, acestea nici nu ar putea trata afecţiunile pe care homeopaţii susţin că le tratează. Anual, la nivel mondial, sunt cheltuite zeci de milioane de lire pe aceste preparate ineficiente, iar în momentul în care se află exact ce sunt, cum sunt fabricate, cei mai mulţi oameni sunt  şocaţi că aceste tratamente nefolositoare pot fi vândute către un public insuficient informat.” – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.