Acasă Uncategorized Bucureşti: Reptile din România pe mărci poştale

Bucureşti: Reptile din România pe mărci poştale

DISTRIBUIȚI

97532 – 17012011- Alăturându-se Programelor şi Proiectelor ONU şi ale UNESCO, dar şi ale altor numeroase organizaţii mondiale, dintre care se evidenţiază Fondul Mondial pentru Natură (WWF), Romfilatelia îşi continuă campania de promovare şi informare a valorilor de prim şi larg interes.

Primul proiect, în acest sens, pentru anul 2011, este reprezentat de introducerea în circulaţie a emisiunii de mărci poştale Reptile din România, legată de protecţia mediului înconjurător şi conservarea biodiversităţii.

Cele patru timbre ale emisiunii înfăţişează patru specii de reptile, astfel: pe timbrul cu valoarea nominală de 60 de bani este înfăţişat Şarpele lui Esculap (Zamensis longissimus), pe cel cu valoarea nominală de 2,40 lei este ilustrată Şopârla de stepă (Podarcis taurica), pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 lei este înfăţişată Vipera cu corn (Vipera ammodytes ammodytes), iar pe cel cu valoarea nominală de 9,10 lei este înfăţişată Vipera de stepă (Vipera ursinii moldavica). Ultimele două specii sunt veninoase, fiind, în acelaşi timp şi două specii protejate în Estul Europei – vipera cu corn, respectiv pe teritoriul Uniunii Europene – vipera de stepă.

Pentru această emisiune a fost creat şi un album filatelic special, în tiraj limitat, echipat cu blocul emisiunii şi cele patru cărţi poştale maxime, cu ataşamente ilustrate tematic, având imprimată în folio aur ştampila prima zi.

Începând cu data de miercuri, 19 ianuarie 2011, emisiunea de mărci poştale Reptile din România, va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.