Acasă Uncategorized Câmpina: Bani europeni pentru decontaminarea unui sit poluat cu reziduuri petroliere la...

Câmpina: Bani europeni pentru decontaminarea unui sit poluat cu reziduuri petroliere la Câmpina

DISTRIBUIȚI

97562 – 18012011- Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat marţi, la Câmpina, judeţul Prahova, contractul de finanţare aferent proiectului „Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Batal de depozitare reziduuri petroliere Strada Lacul Peştelui (Municipiul Câmpina)”.

Investiţiile vor fi realizate cu sprijin de la Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”. Valoarea eligibilă a proiectului este de 10.263.796 lei, iar obiectivul principal al lucrărilor de remediere este ecologizarea sitului pentru a aduce terenul la un standard adecvat folosirii ca zonă verde pentru public, includerea zonei în peisaj (plantare), ca agrement pentru public precum şi reducerea impactului asupra mediului din activităţile anterioare.

“Trebuie să dăm un semnal clar celor răspunzatori că avem o problemă serioasă cu siturile din ţară. Trebuie să recunoaştem că în ultimii 21 de ani nu s-au facut multe în acest domeniu şi astăzi avem peste 1000 de situri potenţial contaminate, cu o suprafaţă de circa 900 000 de hectare la nivel naţional.  Valoarea decontaminarii acestora va fi peste cinci miliarde de euro în următorii 20 – 30 de ani. Dar acum trebuie să profităm că avem banii europeni care pot fi folosiţi pentru decontaminarea acestora. Nu putem să mai stăm, România are nişte angajamente faţă de Uniunea Europeană care trebuie îndeplinite” a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.