Acasă Uncategorized Chişinău: Liberalii insistă pentru modificarea Constituţiei

Chişinău: Liberalii insistă pentru modificarea Constituţiei

DISTRIBUIȚI

97188 – 06012011 –  Partidul Liberal din Republica Moldova va insista în continuare asupra reformei constituţionale. „Este nevoie de o nouă Constituţie ajustată la normele şi standardele europene. Cea actuală nu este rea, dar are multe lacune. Noi o să insistăm, deoarece pentru reformarea tuturor instituţiilor de drept este nevoie de o nouă Constituţie”, a declarat preşedintele PL, Mihai Ghimpu, citat de Unimedia.

„Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi Comisia de la Veneţia au spus că este nevoie de o nouă Constituţie, dar ziceau că trebuie să o adoptăm după alegeri. Acum a venit momentul”, a mai spus liderul liberalilor.

Potrivit acestuia, una din modificări vizează numirea în funcţie a procurorului general. Ghimpu consideră că procurorul general nu trebuie să fie desemnat de către Parlament. Totodată, preşedintele PL susţine că modificarea Constituţiei va soluţiona şi problema alegerii şefului statului.

Mihai Ghimpu a recunoscut că în acordul de constituire a alianţei, semnat de PL, PLDM şi PD, nu este prevăzută modificarea Legii Supreme. El a ţinut să menţioneze că în 2009, când a fost constituită Alianţa pentru Integrare Europeană acest subiect a fost abordat şi s-a convenit că este necesar de ajustat prevederile constituţionale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.