Acasă Uncategorized Chişinău: Primăria Chişinău susţine financiar artiştii cu venituri mici

Chişinău: Primăria Chişinău susţine financiar artiştii cu venituri mici

DISTRIBUIȚI

97730 – 24012011- Primăria Chişinău lansează un program de susţinere a personalităţilor de artă şi cultură, care sunt în viaţă şi duc un trai modest. La indicaţia primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă, Direcţia Cultură urmează să identifice lista personalităţilor care au nevoie de ajutor.

Fiecare întreprindere municipală sau societate pe acţiuni în care Primăria deţine cotă-parte îşi vor asuma patronajul asupra 1-2 personalităţi ale culturii oraşului. Este vorba despre diverse tipuri de susţinere: editare de cărţi, ajutoare materiale, susţinere financiară şi alte lucruri de care au nevoie. În acelaşi timp, Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, de comun cu preturile de sector vor face un apel către agenţii economici, în vederea implicării lor în această campanie.

Primarul general Dorin Chirtoacă a remarcat importanţa unei asemenea acţiuni, menţionând că autorităţile trebuie să-şi ajute personalităţile atâta timp cât aceştia sunt în viaţă.

Anul trecut, Primăria Chişinău a realizat deja câteva acţiuni în acest sens. Din Fondul de rezervă a municipiului au fost alocate surse financiare pentru reparaţia acoperişului casei compozitorului Eugen Doga. La fel, cu susţinerea Primăriei, a fost editată cartea „Împărăţia lui Ciuboţel” de Spiridon Vangheli. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.