Acasă Uncategorized Iaşi: Au trecut Prutul în România pe saltea

Iaşi: Au trecut Prutul în România pe saltea

DISTRIBUIȚI

97249 – 07012011 – Pe 6 ianuarie, în jurul orelor 23.15, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu grănicerii moldoveni, poliţiştii de frontieră ieşeni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat, pe malul drept al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Sălăgeni, doi bărbaţi care trecuseră ilegal frontiera din Republica Moldova, traversând râul Prut. Bărbaţii aveau hainele ude, prezentau degerături şi dacă nu ar fi fost descoperiţi în timp util, ar fi putut intra în şoc hipotermic.

Cele două persoane, care în urma identificării s-au dovedit a fi cetăţeni moldoveni în  vârstă de 27, respectiv 26 de ani au fost conduse la spitalul din localitatea Răducăneni unde au primit asistenţă medicală de specialitate.

După ce s-au asigurat că vieţile celor doi nu sunt în pericol, poliţiştii de frontieră i-au condus pe aceştia la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Bărbaţii au declarat că au trecut râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice şi intenţionau să ajungă în Austria  pentru a căuta un loc de muncă.

La locul trecerii poliţiştii de frontieră au găsit o saltea pneumatică, o hartă turistică, telefoane mobile, sume de bani şi documente care aparţineau cerlor doi.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor în cauză lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

După definitivarea cercetărilor, cei vor fi predaţi autorităţilor de graniţă ale statului vecin. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.