Acasă Uncategorized Ipoteşti: Ziua Culturii Naţionale şi a naşterii poetului Mihai Eminescu, serbată şi...

Ipoteşti: Ziua Culturii Naţionale şi a naşterii poetului Mihai Eminescu, serbată şi la Ipoteşti

DISTRIBUIȚI

97386 – 12012011Cu ocazia Zilei Culturii Nationale, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” organizează în 14 şi 15 ianuarie cea de-a 45-a ediţie a Zilelor Eminescu, transmite Romanian Global News.  

Manifestările dedicate împlinirii a 161 de ani de la naşterea marelui poet încep vineri, la orele 11,00, cu un spectacol omagial Eminescu, susţinut de elevii Liceului de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani. Evenimentul, care are loc la Muzeul „Ştefan Luchian” – Casa Ciomac-Cantemir, va fi urmat de vernisajul expoziţiei de artă plastică realizată de Maria M. Cassian.

Sâmbătă, de la orele 10,00, la Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din Ipoteşti va fi oficiată o slujbă de pomenire, iar de la orele 11,30, în amfiteatrul „Laurenţiu Ulici” de la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, va avea loc lansarea volumului ‘Eminescu – realitate şi sublimare poetică’ de Valentin Coşereanu, apărut la Editura Muzeului Literaturii Române.

De asemenea, va fi prezentată cartea ‘Laurenţiu Ulici – 10 ani de posteritate’, apărută sub coordonarea lui Echim Vancea.

La ora 12,00 va fi depusă o coroană de flori la bustul poetului din incinta Memorialului Ipoteşti iar la 12,15, în sala ‘Portaluri’ a Muzeului tematic „Mihai Eminescu” va avea loc vernisajul expoziţiei ‘Iarna în bulgări de culoare’, lucrări realizate de pictorul botoşănean Marcel Alexa.

În sala ‘Luceafărul’ a aceluiaşi muzeu va fi inaugurată apoi expoziţia ‘Arde-n candel-o lumină…’, care cuprinde obiecte din patrimoniul Memorialului Ipoteşti, realizată şi prezentată de Maria M. Cassian.

Ulterior, de la ora 12,45, în sala de expoziţii temporare „Horia Bernea” se va desfăşura vernisarea expoziţiei de grafică ‘Donaţia Spiru Vergulescu’ iar de la 12,55 va avea loc un miniconcert pe versuri eminesciene susţinut de Corala Lyra Botoşani, sub bagheta dirijorului Dragoş Boicu.

Actul normativ care stabileşte ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naţionale a fost votat de 175 de deputaţi, înregistrându-se doar două voturi împotrivă şi două abţineri. Proiectul a fost iniţiat de 50 de deputaţi şi senatori PSD. – www.promptmedia.ro

 

Baia Mare: Fostul primar Cristian Anghel, eliberat condiţionat97387 – 12012011Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis, miercuri, cererea de eliberare condiţionată formulată de fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, informează Realitatea Tv.

Anghel a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru neglijenţă în serviciu şi corupţie. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.