Acasă Uncategorized Mediaş: Ministrul Borbely se laudă cu o rată mare de absorbţie a...

Mediaş: Ministrul Borbely se laudă cu o rată mare de absorbţie a fondurilor euopene

DISTRIBUIȚI

97674 – 21012011- Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a efectuat vineri, o vizită la Mediaş, judeţul Sibiu, unde a discutat cu autorităţile acestui judeţ despre proiectele de mediu derulate la nivel local şi despre implicarea acestora în absorbţia fondurilor europene.

“Sibiul este judeţul care a semnat din timp cele două mari proiecte pe POS Mediu atât pe Apă, unde este vorba de un program de peste 110 milioane euro pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, cât şi pentru Sistemul Integrat de Management al deşeurilor în valoare de 22 milioane euro semnat în 2010” a declarat László Borbély.

Vorbind despre rata de absorbţie a fondurilor europene, Ministrul Mediului şi Pădurilor a adăugat că “aceste programe de atragere şi utilizare a fondurilor europene reprezintă cea mai mare provocare pentru România în următoarea perioadă. Astfel, încă din luna septembrie a anului trecut, am avut întâlniri sâptămânale cu toate părţile implicate în derularea acestor contracte în vederea îmbunătăţirii ratei de absorbţie a fondurilor iar, în luna decembrie, am raportat o absorbţie efectivă de 150% faţă de valoarea preconizată. Totodată, la nivelul Europei, suntem pe primul loc în ceea ce priveşte contractele încheiate pe probleme de mediu cu o valoare totală de 3,7 miliarde euro dintr-un total de 5,6 miliarde alocate pe acest domeniu iar până la sfârşitul anului vor fi încheiate absolut toate contractele”.

Făcând referire la investiţii László Borbély a precizat că “În anul 2010 am dat de două ori mai mulţi bani pentru investiţii decât în anul precedent şi vom continua şi pe parcursul acestui an aceste proiecte prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu. La Copşa Mică, de exemplu, am pornit reabilitarea sistemului de alimentare cu apă iar în anul 2010 a fost alocată suma de 11 milioane lei pentru acest proiect iar, în continuare, vom finanţa aceste programe si proiecte multianuale”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.