Acasă Uncategorized Ministrul Justiţiei cere amânarea şedinţei de constituire a CSM până pe 20...

Ministrul Justiţiei cere amânarea şedinţei de constituire a CSM până pe 20 ianuarie

DISTRIBUIȚI

97208 – 06012011 –  Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în calitate de membru de drept al CSM, a transmis joi către Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, solicitarea de amânare a şedinţei de constituire a CSM, prevăzută pentru data de 7 ianuarie 2011.

În cuprinsul scrisorii se subliniază că trebuie avut în vedere că însăşi legalitatea validării de către Senatul României a listei membrilor aleşi şi numiţi ai CSM este contestată la Curtea Constituţională, cu termen de judecată în data de 19 ianuarie 2011. În acest context, se propune ca şedinţa de constituire să fie fixată pentru data de 20 ianuarie 2011.

Ministrul Justiţiei îşi întemeiază cererea pe argumente care decurg din prevederile Legii nr. 317/2004, republicată. Astfel, din cuprinsul Legii 317/2004 rezultă că legiuitorul a conceput o perioadă de maxim 30 de zile în vederea  organizării  CSM, termenul calculându-se de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Senatului de validare şi alegere a membrilor CSM.

În aceste condiţii, fixarea şedinţei de constituire a CSM în data de 20 ianuarie 2011 nu este de natură a afecta funcţionarea CSM, deplasată de legiuitor după momentul  organizării  CSM, consideră ministrul.   

„Propunerea de amânare a şedinţei de constituire a CSM până după data pronunţării Deciziei Curţii Constituţionale justifică interesul nostru de a asigura credibilitate justiţiei române în spaţiul intern şi european”, se arată în solicitare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.