Acasă Uncategorized Montreal: O nouă bibliotecă românească în Canada

Montreal: O nouă bibliotecă românească în Canada

DISTRIBUIȚI

97646 – 20012011- Desi nu va fi primul loc in care canadienii originari de pe ambele maluri ale Prutului vor putea gasi carti in limba lor materna, biblioteca romaneasca care urmeaza sa fie infiintata la Montreal, pare un proiect ambitios. Potrivit Romanian Global News, biblioteca va oferi peste 8.000 de titluri, cu costuri minime, serviciile unei biblioteci publice, dupa cum afirma presedintele fundatiei „Biblioteca Romaneasca”, Catalin Costache. ”Suntem in cautarea unui sediu, dar mai intai asteptam cartile sa ajunga aici, dupa care va urma sortarea lor. Niste romani din Chicago ne-au oferit un soft special pentru inventarierea si punerea lor pe Internet. I-am propus maestrului Mircea Albulescu titlul de presedinte de onoare al bibliotecii si ne bucuram ca a acceptat”, a declarat Catalin Costache.

Printre cei aproape 100 de donatori se numara Familia Regala, edituri, biblioteci judetene, tipografii, fundatii si persoane fizice.

Biblioteca va functiona, in primul an, intr-o cladire din cartierul Côte-des-Neiges, unde comunitatea romaneasca este bine reprezentata. Momentan membrii fundatiei „Biblioteca Romanească” din Montreal dispun de un spatiu unde vor depozita cartile, urmand ca cel tarziu la mijlocul lunii februarie bilioteca sa fie inaugurata, dupa afirmatiile presedintelui Catalin Costache. Initiatorii proiectului spera ca minimum o treime dintre vorbitorii de limba romana din zona Montrealului sa le calce pragul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.