Acasă Uncategorized Roma: Peste 5.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova pot munci legal în...

Roma: Peste 5.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova pot munci legal în Italia

DISTRIBUIȚI

97606 – 19012011- Decretul de fluxuri 2010, publicat in Monitorul Oficial in 31 decembrie 2010, va permite intrarea in Italia a unui numar de 5200 de cetateni ai Republicii Moldova, transmite Romanian Global News.

Peste 100.000 de lucratori care apartin unor state din afara spatiului european, vor avea posibilitatea de a intra in Italia, cu singura conditie ca sa existe un angajator dispus sa ii angajeze cu un contract de munca nesezonier.

Cei 5200 de cetateni ai R. Moldova sunt cuprinsi in cotele rezervate de catre Italia tarilor care au semnat acorduri de colaborare in privinta fortei de munca.

In teorie, cetatenii care doresc sa intre legal in Italia trebuie sa fie chemati de catre angajatorul care va trebui sa garanteze pentru ei un contract legal de munca cu un venit suficient care sa-i permita lucratorului sa traiasca, precum si o locuinta adecvata.

Toata procedura de depunere a cererilor de catre angajatori se va realiza prin internet, ziua prestabilita fiind 31 ianuarie 2011.

Pe portalul Ministerului de Interne este deja disponibila intreaga procedura, precum si formularele pe care se poate face deja inscrierea anticipata a angajatorilor care intentioneaza sa depuna cereri de angajare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.