Acasă Uncategorized Roma: Românii din regiunea Romei au timis acasă anul trecut 146 milioane...

Roma: Românii din regiunea Romei au timis acasă anul trecut 146 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

97189 – 06012011 –  Potrivit Raportului Upi Lazio-Eures 2010, prezentat la mijlocul lunii decembrie 2010 la Roma de presedintele Upi Lazio Edoardo Del Vecchio si de presedintele Eures, Fabio Piacenti, romanii sunt pe locul trei in clasamentul celor mai „generosi” imigranti, trimitand in Romania, in 2009, 146 milioane de euro, transmite Romanian Global News.  

In 2009, in regiunea Lazio,imigrantii au trimis acasa, aproape doua miliarde de euro, reprezentand 1,1% din Pib-ul regional. Aproape toate sumele trimise acasa provin de pe teritoriul Romei, care cu 1,79 de miliarde de euro, echivalentul a un sfert din sumele trimise din Italia, conduce pe lista nationala urmata de Milano si de Prato.

Raportul mai evidentiaza ca aproape o cincime, mai precis 19,2 % din numarul intreprinzatorilor straini de la Roma sunt romani. Conationalii nostri sunt urmati de bengalezi (12%), marocani (9,3%), chinezi (7,7%), egipteni (5,1%) si nigerieni (3,5%).

Guvernul Romaniei a micsorat anul acesta bugetul si sa foarte mic al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni (DRP). In aceeasi perioada Budapesta a marit bugetul alocat ungurilor de peste hotare, buget care era oricum de circa 15 ori mai mare ca acela al DRP, iar acest lucru in conditiile in care Ungaria are circa 5 milioane de unguri in afara frontierelor, iar Romania circa 10 milioane de romani care traiesc dincolo de frontiere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.