Acasă Uncategorized Sorin Oprescu la comemorarea victimelor Holocaustului de la Auschwitz-Birkenau

Sorin Oprescu la comemorarea victimelor Holocaustului de la Auschwitz-Birkenau

DISTRIBUIȚI

97969 – 31012011- Primarul general la Capitalei, Sorin Oprescu, va participa, pe 1 februarie, la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, care va avea loc la Auschwitz-Birkenau.

Prezenta primarului Capitalei la cel mai mare lagar nazist de deportare si exterminare, alaturi de o delegatie internationala, vine ca urmare a invitatiei adresate acestuia de Primaria orasului Paris, UNESCO si Proiectul Aladin.

In cadrul ceremoniei, va fi pastrat un moment de reculegere si vor fi depuse coroane de flori in amintirea victimelor Holocaustului, iar Marele Rabin Israel Meir Lau, supravietuitor al Holocaustului si presedinte al Consiliului International de la Yad Vashem va rosti o rugaciune.

Alaturi de primarul general Sorin Oprescu, la eveniment vor fi prezenti presedintele Republicii Senegal, Abdoulaye Wade, fostul cancelar al Republicii Federale Germania, Gerhard Schroeder, primarul Parisului, Bertrand Delanoe, primarul Madridului, Alberto Ruiz-Gallardon, precum si trimisi speciali si ambasadori din Egipt, Statele Unite ale Americii, Federatia Rusa, Franta, Irak, Maroc, Polonia si Turcia.

Ziua Internationala de comemorare a victimelor Holocaustului, proclamata de Natiunile Unite, este celebrata in fiecare an pe data de 27 ianuarie

Proiectul Aladin este o organizatie internationala independenta, fondata la Paris, al carei scop este acela de a promova apropierea interculturala, in special intre evrei si musulmani. Programele Proiectului Aladin sunt dedicate cunoasterii reciproce si educarii oamenilor in sensul respectului pentru istorie si pentru dialog. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.